De Moedige Toeristen (DMT) Lille organiseren, ism de sportdienst Lille, een info-avond voor wielertoeristen gegeven door de De Bakala Academy op donderdag 31 januari 2013 om 20.00u. in het Parochiecentrum St. Pieter, Kerkplein 3 te Lille.

Programma:  -    Trainen tijdens opbouw en seizoen.
-       Klimtraining.
-       Voedingsadvies.
-       Preventie van klachten tijdens het fietsen.
Inkom :         2 €
 
Toelichting :
Sinds kort is het ‘Bakala Academy – Athletic Performance Center’ opgericht op het domein van het Universitair Sportcentrum te Leuven.

Deze samenwerking tussen ZB Sports Development en de KU Leuven moet een centrum van wereldniveau worden voor onderzoek en ontwikkeling in de topsport. Het centrum biedt ook dienstverlening aan.

Sporters van elk niveau, ook recreanten, kunnen er terecht voor advies op maat. Geldschieter van het project is de Tsjechische zakenman Mr. Zdenek Bakala, die sinds 2011 eigenaar is van het team Omega Pharma-Quick Step. Het project krijgt onderdak in een nieuw gebouw, dat tegen begin september 2013 klaar is.

De presentatie zal gegeven worden door Prof. Peter Hespel en Joris Verreydt. Prof. Hespel is het hoofd van de Academy en als inspanningsfysioloog al jaren betrokken bij de training en het voedingsadvies van elite atleten, voornamelijk wielrenners en triatleten.

Joris Verreydt is afgestudeerd als Licentiaat Kinesitherapie maar heeft zich vanuit zijn hobby als wielrenner meer en meer toegelegd op de training en begeleiding van atleten. Binnen het Athletic Performance Center legt hij zich vooral toe op het correct positioneren op de fiets en het ontwikkelen van oefenprogramma’s om klachten te voorkomen.